Deze man sprak Holleeder in 2012 al tegen, Twan Huys lachte


Anders dan John van den Heuvel in zijn ‘documentaire’ (nou nou RTL, reportage meer hè?) over Willem Holleeder beweerde, is de veelbesproken uitzending van College Tour met Holleeder uit 2012 nog gewoon online terug te zien. Op de site van de het programma, keurig aanklikbaar tussen andere grootheden als Floortje Dessing en Johnny de Mol (waarom altijd die Dalai Lama noemen?). Dat gezegd hebbende: wist u dat er in deze uitzending, opgenomen op het absolute knuffelhoogtepunt van De Neus, één student een kritisch geluid durfde te laten horen?

Die werd uiteraard uitgelachen, en Twan Huys haastte zich om naar de volgende vragensteller door te gaan. Verhelderende beelden al met al van de topjournalist / auteur Huys, zeker nu we dankzij het boek Judas weten dat Holleeder na de opnames kraaiend van vreugde zijn zus belde en specifiek naar dit moment verweer:

‘Wat vond je ervan?’ vroeg Wim. Hij had net deelgenomen aan het tv-programma College Tour, waarin studenten de gelegenheid krijgen spraakmakende gasten vragen te stellen.
‘Heel goed,’ loog ik.
‘Goed, hè? Dat ik die gozer wegstuurde om strafwerk te maken, dat was ook goed, hè?’ zei hij trots. ‘Iedereen lachen!’
‘Zeker. Je hebt jezelf goed neergezet.’ Ik loog deze keer geen woord.

Fragment 1:

Fragment 2:


Geef een reactie


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com