Emile Ratelband wil Virginia (van Peter Jan Rens) beuken


Trouble in paradise! Het vrolijke, creatieve vriendenstel Peter Jan Rens, Virginia van Eck en Emile Ratelband hebben mot. Dat wil zeggen: Emile heeft mot met Peter Jan en vooral met Virginia, en daarom klapt hij nu eindelijk uit de school in de Privé van deze week (Blendle link). Sappig verhaaltje hoor! Het feit dat Emile nog 6.000 euro tegoed heeft van Meneer Kaktus is eigenlijk nog het saaiste lijntje. Ratelband schetst namelijk een beeld van een agressieve, sadistische Virginia die haar Peter Jan lichamelijk en geestelijk kwelt, tegen hem schreeuwt en heel hard ‘Ik ben hier de bn’er!’ roept. (Vooral dat laatste is onmenselijk als je de geschiedenis van Rens kent.)

Zij slaat hem. Daar was ik bij. Hij verweerde zich niet. Hij deed niets. Hij kroop heel zielig in een hoekje weg. Dat vond ik heel triest.’

Aldus Emile. En dat is het natuurlijk ook, heel triest. En Emile kan het weten want die is ervaringsdeskundige op het gebied van huiselijk geweld. Ho, we dwalen af! Nog een quote:

Emile kon de tragische situatie niet aanzien en praatte Rens moed in. ‘Ik zei: Ben je nou helemaal besodemieterd! Als zij je slaat, accepteer je dat toch niet? ’ Het kon Rens er niet toe aanzetten om voor zichzelf op te komen. Ratelband: ‘Dus zei ik tegen haar: Blijf voortaan met je poten van die jongen af! ’ Volgens Ratelband bestaat de mogelijkheid dat Rens het prettig vindt om gedomineerd te worden door zijn 42 jaar jongere vriendin. ‘Er gaan geruchten dat zij een SM-relatie hebben.’

Maarrr dat is het ergste nog niet, want Virginia (altijd als je met Peter Jan belt hoor je haar schreeuwen op de achtergrond, aldus Emile… LOL) betrekt ook hun dochtertje bij het geruzie:

‘Het is zielig voor dat kindje, wat er allemaal gebeurt. Dat is waardeloos.’

Zeg dat wel, en ook hier geldt: Ratelband is ervaringsdeskundige dus vat zijn kwalificaties niet te licht op aub. Die ervaring maakt overigens ook dat hij niet bang is om Meneer Kaktus’ kindbruid alle hoeken van de kamer te laten zien mocht dat nodig zijn:

Mocht het op een handgemeen uitlopen, dan is Emile er klaar voor. ‘Als ik dan met Virginia moet vechten, kom maar op! Ik ben niet bang voor haar.’

Kent dit verhaal dan alleen maar verliezers? Neen. Want er is één man die nog immer fijn met Peter Jan Rens en Virginia samenwerkt, en dat komt omdat: *roffel* *roffel* hij geen cent aan ze uitleent en alles cash, handje contactje wil hebben! Zijn naam? Topondernemer Johan Vlemmix Wie Anders! Zo zie je maar weer: vriendschap en pegels, altijd een slechte combi.


Geef een reactie


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com