YouTube-gekkies liegen niet: deze #thevoice-pipo’s gaan verliezen


Op zich leuk dat je bij RTL nog steeds kunst sms’en en met 0900 nummers kunt bellen om (straks) te stemmen bij The Voice Of Holland. Dat krijg je met iemand aan het roer die serieus gelooft dat mensen ooit Netflix-moe zullen worden en weer massaal lineair naar zijn zenders gaan kijken.

Maarrr de werkelijkheid is anders! Het is 2016 en YouTube weet natuurlijk al lang welke kandidaten van The Voice gaan winnen, en welke figuren geen schijn van kans maken wegens ‘roepen teveel controverse op’. Daar hebben we geen sms-centrale van 1,20 ct. per bericht voor nodig, de duimpjes omhoog (en verhelderende comments) zijn de peilers waar wij rustig op kunnen varen. Een data-analyse:

Sorry Dilana Smith. Je kan misschien best zingen maar de mensen in het land trekken je niet. Niet spontaan genoeg? Te oud voor zo’n kapsel? Geen heftig levensverhaal dat respect afdwingt? Geen idee en eigenlijk boeit het ook niet. Maar liefst 499 kritische kijkers drukten op het rode duimpje (het hoogste aantal van alle kandidaten) en dat betekent ‘nee Dilana, liever niet’. De kenners spreken:

Tja Katell Chevalier, voor jou geldt eigenlijk hetzelfde. 179 duimpjes omlaag is flink wat minder dat die K3-lookalike hierboven, maar met slechts 2766 plusjes blijft het een lullig gezicht. De nummer twee qua afkeuring op YouTube, het is niet leuk maar muziekrecensies liegen niet:

(opklik voor groot)

Zijn er eigenlijk ook nog artiesten waar YouTube geen mening over heeft? Maar natuurlijk! Roza Lozica laat de mensen totaal koud. Ze zijn niet voor, ze zijn niet tegen, 417 types namen slechts de moeite een van de twee duimpjes in te drukken. Eigenlijk nog erger dan die haters hè?

Maar wie gaat er dan winnen dit seizoen? Goeie vraag.
Dames en heren, The Voice of Holland 2016 is, met 17.331 duimpjes omhoog en 236 duimpjes omlaag:
DWIGHT DISSELS!


Geef een reactie


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com