Clown Bassie dreigde Frank Evenblij dood te maken


Wist u dat zowel die jongen van Lucky TV als ex-jakhals Frank Evenblij hun carrière bij Robert Jensen zijn begonnen? De Lucky TV-meneer maakte schijtlollige montages voor de tv-show van Jensen en Evenblij zette op de radio een hele ranzige clown Bassie neer. Eigenlijk is Robert Jensen daarmee de kweekschool voor VARA-talent. Leuk hè?

Die Bassie imitatie van Evenblij werd trouwens niet erg door de clown gewaardeerd, want de kindertjes dachten dat hij de echte Bassie was en spraken Bas van Toor er op straat op aan. Dat weten we omdat de twee het in de show van Robert Jensen goed hebben gemaakt. In de Revu van deze week (Blendle link) lezen we het ECHTE VERHAAL achter deze amicale ontmoeting. Bas van Toor:

“Een jaar of twaalf geleden dook er echter ook een imitator van mij op die als een soort namaak-Bassie de vreselijkste dingen riep op de radio. Dingen waar mensen mij vervolgens op aanspraken omdat ze dachten dat ik dat was. Het bleek een medewerker van Robert Jensen te zijn: programmamaker Frank Evenblij. Wat een enorme lul is dat, zeg! Voor het plaatje hebben we het in de talkshow van Robert op televisie met elkaar uitgesproken, maar na af loop heb ik hem achter de schermen nog even naar de strot gegrepen. “Nog één keer een vuil woord op de radio en ik druk door. Knoop dat goed in je oren,” vertelde ik hem. Het is toch van de zotte dat ouders van jonge kinderen door mensen zoals Frank gaan denken dat ik een asociale clown ben? Ik zag de angst in zijn ogen en hij heeft uiteindelijk eieren voor zijn geld gekozen. Van de imitatie-Bassie is nooit meer iets vernomen.

Leuk detail hè? Beetje lachen als de camera aan staat, achter de schermen beetje doodsbedreigen, en het dan jaren later toch niet kunnen laten te vertellen hoe de vork werkelijk in de steel zat. Aan Paul de Leeuw heeft Bassie trouwens ook een broertje dood, komt die onthulling:

“Paul de Leeuw heeft veel succes gehad met zijn programma Mooi! Weer De Leeuw, maar wat hij niet aan de grote klok hing, is dat hij naast de tv-uitzendingen ook extra shows opnam voor bedrijven die deze dan op dvd konden kopen. Mij vroeg hij hem daarbij te assisteren en voor een vergoeding van 1000 euro per keer deed ik mee. Het is echter bij drie bezoekjes gebleven want ik was er al snel klaar mee. (…) Dan stond ik daar mijn ding te doen en duwde hij mij middenin de act abrupt opzij om het vervolgens zelf over te nemen. Ik stond letterlijk voor lul en dat deerde hem niets. (…) “Luister vriend, dit flik jij mij nooit meer,” zei ik hem. “Ik heb groot respect voor je vakmanschap, maar ik heb me niet jarenlang in het zweet gewerkt om me vervolgens op deze leeftijd zo door jou te laten behandelen. Ik heb op podia gestaan waar jij de schoenveters van optredende artiesten nog niet van mag strikken, kom nou!” (…) Hij heeft me na die opname thuis opgebeld, tot wel vijf keer toe, maar ik nam mooi niet op. (…) Wat Paul betreft is het boek wel gesloten en die deur zit dicht.”

Heel mooi. Nog vele jaren Bassie!


1 reactie

  1. Horror Clown schreef:

    Bassie knijpt en duwt kinderen weg op de kermis.
    Ik heb het zelf gezien.

Geef een reactie


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers liken dit: