RTL Leed Night: waarom niemand meer kijkt [COLUMN]


En dan nu iets nieuws op Slebs.nl, een column! Van niemand minder dan 90s icoon, voormalig dj, nachtdier en thans fulltime sterrenkijker Patrick Kicken! Wie is niet groot geworden met deze gast, en na jaren in de showbizz vertoefd te hebben heeft hij als geen ander kijk op ‘het wereldje’. Vandaag ontrafelt hij waarom er bijna niemand meer naar RTL Late Night kijkt. Komt het door Eva? Komt het door Jeroen? Nee.


Het gaat niet goed met de kijkcijfers van RTL Late Night. Hoe dat komt? Teveel mooie mensen.

Iedere keer als ik kijk zie ik alleen maar knappe mensen. Waar helemaal niks op aan te merken is. Perfect haar. Perfecte kleding. Perfect opgemaakt.

Ooit hadden ze een lelijk iemand meerdere malen te gast. Die ook nog zinnige dingen zei. En grappig was. Jan-Jaap van der Wal. Cabaretier en ooit teamcaptain bij Dit Was Het Nieuws. Leuke televisie. Maar ja, lelijk, dus niet meer welkom.

Het begint natuurlijk met een presentator waar niks aan op te merken is. Een kale kop om U tegen te zeggen. Geen haartje te bekennen. Ook is er een perfecte dame met perfecte borsten die ons kijkers, de niet zo perfecte mensen, mag vertellen wat er allemaal te lachen valt op internet, met name om andere niet zulke perfecte mensen.

Het is Facebook televisie. We tonen alleen wat er goed gaat. Of we halen knappe mensen aan tafel waar het even niet zo goed mee ging maar die er nu weer helemaal bovenop zijn. Toch knap van ze. Je bent bijna blij als er een keer een microfoon uitvalt, zodat er ook eens iets echt is. Je voelt ook de opluchting in de zaal en aan de gasten als zoiets onverwachts gebeurt, hè, we mogen eindelijk even normaal zijn en hoeven niet te doen alsof we helemaal perfect zijn.

Met weemoed denk ik terug aan de tijd dat Boudewijn Buch wekelijks te gast was tijdens de late avond op RTL4. Geen knappe man, maar een man met karakter die vanalles wist. Ook al loog hij de helft bijelkaar, hij wist je te boeien. De presentatoren, Barend en van Dorp, waren ook verre van knap. Maar waren wel zichzelf. De dikke en de kleine. En stelden goeie vragen, zonder dat het altijd leuk, gezellig en perfect moest zijn.

We trappen er niet meer in Humberto. De wereld is niet alleen maar perfect. De wereld rammelt aan alle kanten. Iedere avond het sprookje vertellen dat iedereen en alles altijd blij en mooi is, is over. Het voelt alsof ik op een verjaardag ben waar iedereen aan de prozac zit of een ander blijmakend pilletje op heeft. Word ook eens boos! Benoem ook eens dat iets volkomen ruk is en nodig mensen uit waar vanalles aan rammelt; de kijker snakt ernaar. Want kan er zich mee identificeren. Niet een volgespoten botox gezicht dat komt vertellen hoe blij ze is dat ze nu eindelijk prime time bij RTL4 te zien mag zijn, om half 9. Tiener televisie. En die liggen op bed om half elf.

Patrick Kicken


2 reacties

  1. Naaah, bijna elke avond is Peter R. te gast. Die’s nauwelijks ‘good looking’ te noemen.

  2. Jaap schreef:

    Dus er moeten meer radio dj’s bij RTL late-night verschijnen 😉

Geef een reactie


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers liken dit: