Leven na Topchef: Julius Jaspers als edgy foodblogger


Laten we eens een statement maken: het beste kookprogramma van deze eeuw is nog altijd Topchef, met het olijke jury/presentatieduo Robert Kranenborg en Julius Jaspers. Begin 2013 stopte dat programma, waarna Kranenborg het ene na het andere tv-dingetje mocht doen. Van koken uit rugzakjes in Expeditie Robinson tot koken met rugzakjes in Kitchen Impossible. En van een totaal geflopt DWDD-pop-up-restaurant (dat zijn deuren sloot na een vernietigende recensie van culicriticus Hiske Versprille) tot het verkennen van De Gevaarlijkste Wegen Van De Wereld.

Hoe anders verliep de carrière van zijn oud-collega Julius Jaspers.

Na Topchef volgde voornamelijk een oorverdovende stilte. Al mocht ook Jaspers rekenen op een kritische recensie van Hiske Versprille, waarbij niet alleen het eten maar ook de inrichting van zijn grillrestaurant werd afgeserveerd: “Achterin de zaak is een muur met zestig portretten van Julius Jaspers. Ik vind dat vrij veel.” (Dat is glamour, Hiske!) En ja, Jaspers zetelde nog korte tijd in de jury van het tv-programma Masterchef, maar moest al snel zijn plekje afstaan aan, je raadt het al, zijn vroegere collega (en vriend!) Kranenborg.

Och, hoe het leven kan lopen.

Maar Jaspers is niet iemand die bij de pakken neer gaat zitten, Jaspers is iemand die een Instagram begint met foodporn. ‘Bestond dat niet al?’ – horen wij u denken. Zeker, u kent ze wel, de stijlneutrale borden met stijlneutraal eten op een bijpassend tafelkleedje en een fijne gin-tonic on the side. Zo niet bij Jaspers, die maakt foodfoto’s on the edge: full focus, zonder opsmuk en niet altijd extreem smakelijk. Wij kozen er een paar voor u uit:

winterveggies; carrot|celeriac|onion|beefbroth|butter #comfortfood #homecooking

Een bericht gedeeld door Julius Jaspers (@juliusjaspers) op

octopus anticucho @tokyolimahk #nikkeifood #peruvianfood now on www.juliusjaspers.nl

Een bericht gedeeld door Julius Jaspers (@juliusjaspers) op

Volg die man!


Opmerkingen of tips? WhatsApp ons dan (mailen kan ook).


Geef een reactie


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com