Jochem van Gelder blijkt keihard geëngageerd


Presentatieveteraan Jochem van Gelder mocht dan schitteren in Wie is de Mol?, het betekent niet dat zijn televisiecarrière ook meteen in de lift zit. Zeg omroepbazen, Jochem kan heus wel meer dan het presenteren van Funniest Home Videos (het afvoerputje van televisie, is wel zo). Want laten we wel wezen: de talenten van de man zijn onmiskenbaar. Niet alleen qua presenteren, ook qua zingen. Al moeten we daarvoor wel even terug in de tijd.

Want in 1999 bracht Jochem het nummer ‘Zoeki Moeki’ uit, een song waarin racisme hard veroordeeld wordt. En wat blijkt? Na 17 jaar heeft dat nummer nog niets van zijn urgentie en relevantie verloren! Maar wij laten je graag zelf oordelen. Hieronder het nummer én de tekst.

Zoeki moeki moeki lee, zoeki lee lee
Zoeki moeki moeki lee, zoeki lee lee
Zoeki moeki moeki lee, zoeki lee lee

Het maakt niks uit, nee-ee
In de straten van Zuid-Afrika
Lopen twee kinderen hand in hand
De een is blank, de ander zwart
En het maakt ze niks uit, nee-ee

Aan de stranden van Zuid-Afrika
Genieten mensen van de zon
De zon, die schijnt voor iedereen
En het maakt hen niks uit nee-ee

Want

Wit is apart, zwart is apart, geel is apart
En rood is apart, yeah, yeah, oohh
Wit is apart, zwart is apart, geel is apart
En rood is apart, yeah

Zolang je praat met je hart


Geef een reactie


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com