Toine van Peperstraten doet een Chriet Titulaertje


Dat was lachen hè, gisteren in DWDD? Chriet Titulaer is overleden, en een overleden persoon betekent automatisch een HOMMAGE in De Wereld Draait Door, maar gisteren ging er toch het een en ander mis. Chriet was namelijk een Limburger en dan krijg je dus (1) tafelheer Tim Hofman die dacht dat Titulaer satire was ‘vanwege het accent’, (2) Jelle Brandt Corstius die (2.1) luid hinnikend voorleest uit de biografie van Chriet ‘want ik ben dol op obscure biografieën’ (2.2) hierbij een mallotig Limburgs accentje opzet en (2.3) meldt dat hij zich afvraagt of Chriet zichzelf eigenlijk wel serieus nam.

U begrijpt: zoveel randstedelijke arrogantie trekken de mensen niet en dus is het vandaag schande hier en kan echt niet daar.

Maar weet u wie ook heel goed is in een gewaardeerd wetenschapper belachelijk maken? Toine ‘is moeilijk‘ van Peperstraten (1967, Achthuizen, Randstad). Toine vindt dat zelfs zo leuk dat hij geheel vrijwillig en tussen de doodgewone mensen inbelt bij regionale radioprogramma’s (!!!) om zijn imitatie te laten horen, gevonden ergens in een archief:

Het blijkt overigens dat deze man zijn hele carrière op Chriet heeft gebouwd… het gapende gat tussen de gewone mensen en Hilversum was nog nooit zo groot.


Geef een reactie


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com