Telegraaf censureert eigen Andy van der Meijde-nieuws


Hé, da’s handig! Als de Telegraaf iets tikt dat je niet aanstaat kun je de krant gewoon effe bellen en dan halen ze het bericht offline. Althans: zo werkt het kennelijk bij bn’ert Andy van der Meijde, ontdekten we zojuist voor u.

In Privé (opiniebijlage van De Telegraaf, red.) deed Andy onlangs EXCLUSIEF zijn emotionele verhaal over de hereniging met zijn dochters Isabella en Purple. Nadat hij in 2006 scheidde van hun moeder heeft hij de meisjes niet meer gezien. De twee wonen met hun moeder in Italië terwijl Andy in Nederland zit, en dat is achteraf bezien best jammer zo wilde de oud voetballert graag met ons delen (EXCLUSIEF in Privé, hadden we dat al gezegd?):

“Ik moet er voor ze zijn, dat ze op school kunnen zeggen dat ze een vader hebben. Dit gaat helemaal goed komen. Eigenlijk wil ik ze elke maand een keer zien.”

Klein detail: Privé regelde de ontmoeting, sprak Andy achteraf over het feit dat een knuffel er helaas niet in zat (“Dat is hun goed recht, want ik ben fout geweest. Dat is moeilijk voor een vader, maar ik begrijp het volkomen.”) en nog meer van dat soort stukjes zelfinzicht. Dan ga je natuurlijk op zo’n verhaal zitten als echt nieuwsmedium zijnde, en dus kon de krant gisterenavond deze hete kop uitpoepen:

DOCHTER ANDY VAN DER MEIJDE HAALT UIT

Naar aanleiding van deze Instagam post van Isabella:

Questa lettera la dedico a una delle persone che doveva essere una delle più speciali per me, ma che purtroppo non lo è. Caro Andy, oppure dovrei chiamarti papà? Anche se non so come si dice. Ho fatto questo collage per farti vedere solo delle minime e poche foto della nostra vita, per farti vedere che siamo cresciute senza di te, ma solo con la forza di nostra madre, la donna più forte del mondo. Voglio farti capire quante cose ti sei perso di noi. Ogni sorriso, ogni pianto, ogni difficoltà, tu ti sei perso ogni momento della nostra vita. Non ci sei mai stato, MAI! Quando abbiamo fatto quell'incontro il mese scorso che sei venuto qui, ero felice in un certo senso perché pensavo che finalmente avrei potuto avere un padre, che si prendesse cura di me, che si preoccupasse per me, che mi avrebbe fatto felice.. e invece mi hai solo deluso ancora più di prima. Anche questo mio compleanno non ti sei fatto vivo. Per la dodicesima volta. Non mi hai neanche chiamato per farmi gli auguri.. sono ancora molto triste per questa cosa. Però mi fa ancora più schifo pensare che le persone pensino che tu sia un padre fantastico. Visto che tu sei un "personaggio pubblico" vero? Proprio così un "personaggio", niente di più. Poi ancora lo dico quando ci siamo visti pensavo che si sarebbe risolto tutto, e invece va ancora peggio di prima.. hai voluto comprare me e mia sorella con 250€. Hai voluto comprare la nostra immagine. Hai voluto sfruttarci solamente per farti pubblicità. Non sei un'uomo degno di chiamarti né uomo né Padre. È ora di aprire gli occhi Andy.. è ora di capire che non esiste solo la fama e soldi.. ma esiste anche una cosa chiamata "AMORE". Anche se pensò che tu non saprai mai cosa voglia dire. Scrivo questa lettera per fare uscire la verità. Perché la vita non è un film. Le cose non spariscono con uno schiocco di dita. Come noi due, io e mia sorella non possiamo sparire, perché siamo tue figlie, anche se fai finta che non sia così. Adesso so quanto valgo per te "papà". Grazie per non esserci mai stato… @andyvandermeyde #mystory#mylife#laverità#netherland#netherlands#italy#condividete

A post shared by Isabella Van Der Meijde (@belli_redtoosiepop) on

De vertaling leest u op Google translate, hierrr het VERWIJDERDE verhaal van Telegraaf.nl uit de Google cache (mirrortje).

Best een boeiend relaas toch? Maar kennelijk hoorde het stukje ‘nasleep van de ontmoeting’ niet bij de package deal die Andy met Privé sloot, anders had het artikel nog gewoon op de site gestaan.

Hoe zat het ook alweer in de roddelbladen-bizz? We proberen Hummie van der Tonnekreek even uit het blote hoofd te citeren. Iets met ‘als we er bij mogen zijn in goede tijden moet je ons ook tolereren als er stront aan de knikker is’ ofzo? Wij zijn niet zo goed in journalistieke ethiek maar zoiets was het.

Bovendien is dit toch wel de ultieme journalistieke follow up: roddelblad regelt hereniging bn’er en vergeten dochters, alles lijkt even koek en ei, dochter bedenkt zich en verwijdt papa mediageilheid. Kennelijk werkt het niet zo. Mediageilheid schijnt trouwens corneo de media te heten in het Italiaans, onthoud die uitdrukking…


Opmerkingen of tips? WhatsApp ons dan (mailen kan ook).


Geef een reactie


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com