RTL Boulevard: kroeshaar is schmutzig en goor


Gisteren op RTL Boulevard: een item over krullen, die kennelijk steeds populairder worden in het straatbeeld hetgeen ook wel de ‘free hair movement’ wordt genoemd. Tja. Als leek denk je dan dus al snel naar een WHATEVER-item over haardracht te koekeloeren, maar in werkelijkheid blijkt deze ‘trend’ dus BLACK HAIR MOVEMENT te heten en mag je het ABSOLUUT geen trend noemen.

Want: bevrijding, kroeshaar moet mogen, einde aan westerse onderdrukking… enfin u hebt een (tijds)beeld. Dan helpt het niet als stylist Leco van Zadelhoff stijl haar bij herhaling ‘netjes’ en ‘beschaafd’ noemt, en je sidekick Frank Dane het natuurlijk krullende zwarte vrijheidshaar als ‘een beetje schmutzig, een beetje goor’ laat omschrijven.

Inderdaad… hele black hair movement WOEST op Boulevard.

Toegegeven, als dit inderdaad een politiek dingetje uit de categorie zwarte piet, mannen die wijdbeens in de trein zitten en rasspecifieke toiletten (ofzo) is, kun je je afvragen waarom Boulevard het niet zo duidt. Wel geinig: iedereen en z’n beroemde grappenmaker valt ook hier weer over het feit dat Leco van Z. een blanke oudere man is die zich dus niet over dit soort zaken mag uitlagen, maarrr het boze FunX stukje is ook door een witte getikt!!! Ingewikkeld hè?


Opmerkingen of tips? WhatsApp ons dan (mailen kan ook).


Geef een reactie


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com