Hulptv-drama: ‘RTL deed alsof mijn zoon brief had geschreven’


Zaten we laatst lekker ter ontspanning wat te zappen, komen we voorbij Een Dubbeltje op z’n Kant, u weet wel het zoveelste hulptelevisie-program van John Williams, waarin hij zielige, verwarde mensen helpt hun financiën weer op orde te krijgen. Dit keer waren ene Rosacarmen en Herman aan de beurt, een behoorlijk normaal ogend stel wat maakte dat we ons afvroegen: hoe staat het eigenlijk met de hulp televisie van RTL, is het nog steeds zo’n VERSCHRIKKELIJK DRAMA?

Dus wij Rosacarmen effe contacten en wat blijkt? Ja dus:

“Dit is een herhaling, helaas komt het nu weer allemaal op tv. Mijn jongste zoon is bezig met een advocaat om verdere uitzending onmogelijk te maken. Enerzijds omdat de jongens nergens voor getekend hebben. Anderzijds omdat er afspraken zijn gemaakt die niet zijn na gekomen. Wij denken er hier in huis maar niet teveel meer aan…”

Maar… wat is er dan zo erg aan die leuke sympathieke John en zijn fijne hulp?

“Het is een aardige, leuke en lollige crew, Annemarie (van Gaal, red.) is een leuke meid. John is wat ons betreft een klootzak eerste klas. Ruim voor dat het programma werd opgenomen zaten wij in een financiële dip. Een toenmalige redactrice was een vage bekende via een schoonheidssalon waar we beide kwamen. Op het moment dat onze zorgen allang voorbij waren vroeg ze of we toch mee wilden werken. Mijn man was tegen en heeft na wat afspraken met haar toegegeven en zijn medewerking toch maar toegezegd. Vervolgens werd hij op tv weggezet als luie nietsnut die niets goed kon doen.”

Maar… geen financiële problemen? Het idee van dit formatje is toch dat een familielid een brief schrijft waarin gesmeekt wordt om hulp, waarna John en zijn team de boel komen redden?

“Mijn zoons zouden een brief gestuurd hebben, ze hadden die brief geen van drieën ooit gezien. Die brief moesten ze vervolgens wel voorlezen op tv, maar wat er in stond was nieuw voor ze. Mijn middelste zoon zei uiteindelijk ook: als je dit uitzend klaag ik je aan. Want ik ben volwassen en wil dit helemaal niet. Hij was ook degene die aardig wat opnames onbruikbaar heeft gemaakt.”

Da’s niet zo best. Is de kijkertjes nog meer onjuiste zaken voorgeschoteld?

“De feiten zijn sterk verdraaid. We zouden ons huis bijna kwijt zijn, ik zou per maand teveel uitgeven aan huishoudgeld. De schulden waren hoger op tv dan werkelijk was. Er zou werk geregeld zijn voor de jongens, niets van waar. Er zou betaald worden na de éérste uitzending, niet gebeurd. Er zou begeleiding komen. Dat was niet nodig maar er is überhaupt nooit iemand geweest.”

Te-ring RTL, gaat lekker hè! Overigens lijkt het er op dat Rosacarmen en Herman niet de enige mensen met klachten zijn:

“Ik hen bij toeval een andere deelnemer gesproken via hun zoon. En zij hadden precies dezelfde ervaring als wij. Jammer maar het is niet anders. Ik werk in ieder geval niet meer mee aan commerciële zenders. Liegen mogen ze zonder mij doen.”

Lijkt ons een prima besluit. En hey, RTL doet ook goede dingen voor het land!


Opmerkingen of tips? WhatsApp ons dan (mailen kan ook).


Geef een reactie


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com