Henny Huisman: ‘Engelbert Humperdinck is een lul’


Weet u wat een van de geheimen van het succes van Henny Huisman is / was? Hij gaf op tv toe de Playboy te lezen, EN NIET VOOR DE INTERVIEWS. In het AD van dit weekend:

Waarom waren jouw jaren 80-shows zo’n hit? “Omdat ik hardop zei wat iedereen misschien stiekem dacht. Een beetje brutaal. Af en toe een pikanterie. Ik zei dat ik Playboy las. En ja, vanwege de foto’s en niet om de interviews. En dat sprak aan tussen de onschendbare Fred Oster of keurige Ted de Braak.”

Verder is het interview weer een heerlijk staaltje uit de school klappen zoals alleen voormalig presentatoren van een bepaalde leeftijd dat kunnen. Bijvoorbeeld over de krankzinnige eisen van Whitney Houston (“We moesten uit Duitsland 430 flesjes speciaal sap importeren en zorgen dat er tien waterkokers in originele verpakking klaarstonden.”) en de in onze ogen altijd al enge Engelbert Humperdinck: “Wat ik ook nooit zal vergeten: het optreden van Engelbert Humperdinck voor een terminale vrouw. Hij zou haar een roos geven, prikte zich daarbij aan een doorn en maakte enorme stennis. De opnames moesten worden stilgelegd, hij begon vreselijk te piepen. En dat pal voor een doodzieke vrouw. Wat ben je dan voor lul zeg.

Wist u trouwens dat een zekere Nederlander Henny ooit heeft aangesproken bij de skilift op de wintersport met de opmerking “Jij bent toch van die kinderporno?”. Henny begreep er niks van maar wij wel: dat was natuurlijk zo’n pijproker die zelf een stijfje kreeg van de kindertjes uit de Mini Playbackshow en dat op Henny projecteerde… ziek.

Waar Henny de aantallen waterflesjes / waterkokers voor Whitney nog paraat heeft, laat zijn geheugen hem soms ook in de steek. Zo zou Marco Borsato alle beelden van zijn optredens in de Soundmix Show offline hebben laten halen:

“Borsato heeft ervoor gezorgd dat je van zijn optreden niets meer kunt terugvinden. Hij wil daar niet meer aan worden herinnerd. Jammer. Het begin van je carrière hoort toch ook bij je loopbaan?”

Kalm maar Henny, de hele zooi staat nog gewoon op YouTube hoor. Bedankt voor het leuke interview!


Opmerkingen of tips? WhatsApp ons dan (mailen kan ook).


Geef een reactie


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com