Al jaren spoorloos: het ‘jeugdboek’ van Albert Verlinde


In het Algemeen Dagblad een artikel over Jim Bakkum, die volgende maand met een kinderboek op de proppen komt. Een boekie is naast een theatertour namelijk dé manier om als bn’ert je roem te gelde te maken. Beiden kosten weinig (tijds)investering. Bij een theatertour lepel je wat anekdotes op en laat je een regisseur zorgen dat de balans tussen grappig / droevig / liedje een beetje in orde is (doen de groten ook gewoon hoor!), en bij een boek mail je wat onzin naar je ghostwriter die vervolgens 99% van de pagina’s vult. Lekker bezig Jim! Volgens het AD is hij niet de enige die zoiets flikt:

Hij is niet de enige BN’er met een eigen kinderboek. Alleen al in de afgelopen twee jaar noteerden Filemon Wesselink, Jochem Myjer, Martine Bijl, Freek de Jonge, Isa Hoes, Katja Schuurman en Albert Verlinde het schrijven van een jeugdboek op hun cv.

Wat, Albert Verlinde? Een jeugdboek? Dat is wellicht de meest gedurfde keuze van het roddelicoon OOIT. Hoeveel schijt aan de stelregel ‘het moet herkenbaar zijn voor de meute’ kun je hebben? De categorie jongeren die zich herkennen in de jeugd van Verlinde is zo klein dat we ons afvragen of die mensen überhaupt nog wel bestaan. Provinciaals, homoseksueel, elke avond Karin Bloemen op de koptelefoon… enfin. Niet zo verrassend dus dat dit meesterwerk TOTAAL ONVINDBAAR is op het internet. Dit boek ligt achter de toonbank voor hen die er naar vragen.


Opmerkingen of tips? WhatsApp ons dan (mailen kan ook).


1 reactie

  1. Odol schreef:

    Dat boek van AV is volgens mij geen jeugdboek

Geef een reactie


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers liken dit: