Jan Kooijman geeft toe: ‘Ja, ik plas zittend’


Annabel Nanninga noemde Jan Kooijman ooit een ‘gefeminiseerde zitplasser’ omdat hij zich druk maakte om een artikeltje op Esquire.nl. Daarin werden ’31 vrouwen die elke man een keer moet hebben gehad’ gepresenteerd en zoiets moet natuurlijk niet kunnen vond Kooijman. Want: seksistisch, vernederend en vrouwonvriendelijk. Kooijman besloot de uitnodiging voor een of ander Esquire-feestje te verscheuren, daar reageerde hoofdredacteur Arno Kantelberg weer op door Kooijman ÓÓK te vernederen (“Ik ga Jan vandaag even bellen. Ik denk dat Jan gewoon meedoet.”) en Nanninga noemde hem dus een zitplasser:

“Wat die Jan Kooijman heeft bewogen om hierover te klagen? Hij is genomineerd voor Best Geklede Man, misschien dacht deze gefeminiseerde zitplasser meer stemmen te krijgen door te laten zien dat hij echt deugt.”

Inmiddels is het weer goed tussen Esquire en Kooijman. Dat is grappig want normaal blijven vrouwen héél lang boos over dingen. In een vers interview legt Kooijman uit wat zoal wel en niet mag qua seksisme. Zo is de uitspraak ‘Jezus, wat is die Eva Jinek knap’ VERBODEN, maar mag ‘Jezus, wat is die Eva Jinek knap en wat doet ze dat interview knap’ wel. Meer voorbeelden, check Blendle. Wij skippen even door naar deze:

“Heel eerlijk: ik zit ook plassend. Ik heb drie vrouwen in huis en ik maak de toiletten schoon. Als ik een urinoir tegenkom, denk ik altijd: ah, even lekker spetteren.’”

Boeiende quote. Niet vanwege de formulering ‘ik zit ook plassend’, eindredactie is nu eenmaal een flinke kostenpost voor een noodlijdende glossy, maar vanwege de mededeling dat Jan zelf de plees boent. Ja en? Kennelijk was de situatie heel anders als moeder de vrouw zijn spetters op mocht vegen. Seksist godverdomme.


Geef een reactie


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com