Vertel Sell [COLUMN]


Weet je wie ze een rotschop zouden moeten verkopen? Nico Dijkshoorn.

Met z’n gemaakte engagement. En zijn zelfvoldane glimlach. Mijn moeder schrijft nog betere gedichten met Sinterklaas dan hij. Sowieso dat hele DWDD, dat maar doet alsof het maatschappelijk betrokken is, mag in de verkoop. Laat John de Mol erop bieden. Lekker de hele dag Matthijs van Nieuwkerk op TV. Dan noemen we het Vertel Sell. We doen alsof we iets heel moois te vertellen hebben maar als de aap uit de mouw danwel het konijn uit de hoed komt blijkt dat er eigenlijk gewoon een nieuw album, schilderij of boek van een BN’er gekocht moet worden. Met één druk op de knop haal je de nieuwste gedichtenbundel van die dikke Dijkshoorn dan in huis, of een mooi gekrulde haarlok van Halina Reijn voor aan de muur.

Succes verzekerd.

Over haar gesproken, ik zou dolgraag een keer een keihard pets op dat mismaakte hoofd van Marc-Marie Huijbregts geven. Misschien dat zijn stem dan een octaaf lager wordt en ik niet iedere keer de hoge tonen van mijn teevee een kwartslag moet terugdraaien als hij er weer tussendoor loopt te jengelen.

Voor Matthijs van Nieuwkerk zelf niets dan lof. Je ziet al jaren aan hem dat hij er geen reet meer aan vindt, dag in dag uit dezelfde bekende mensen aan tafel, met dezelfde autocue, dezelfde make up op zijn gezicht en dezelfde introtune en ‘tot zover, tot morgen’. Dat had Matthijs nog kunnen redden, een vers jasje. De tafel eens verplaatsen, net als je dat om de paar jaar in je eigen huis doet. Maar de publieke omroep doet graag jarenlang hetzelfde totdat het echt niet meer kan en op is, om het dan vrolijk te vervangen door iets wat na een aantal jaren ook weer versleten is. En de ex-publieke omroep-ster mag zijn of haar kunstje dan nog even een paar jaar bij RTL of SBS gaan herhalen.

Ik voel met Matthijs mee… Je weet dat je gouden jaren achter je liggen. Je moet steeds meer je best doen om het nog leuk te houden voor jezelf. En de ene na de andere krant en tijdschrift heeft je al weggewuifd en ingeruild voor Jinek en/of Pauw in de vroege avond. Matthijs: hou de eer aan jezelf. Bel John. Vertel Sell, het wordt een hit! Eis 10% van iedere verkochte zakdoek met snot van Peter R. de Vries en je hoeft de rest van je leven niet meer te doen alsof.


Opmerkingen of tips? WhatsApp ons dan (mailen kan ook).


2 reacties

 1. Anton Teunissen schreef:

  Beste Patrick,
  Een rotschop, een keiharde pets, dat heb jij toch niet nodig om duidelijk over te komen? Iedereen heeft zijn eigen (on)aardigheden. We prikken allemaal toch al jaren door die DWDD bubble heen? Maar laten we nu niet te agressief reageren. Plagen mag natuurlijk altijd, maar hou je ego in de hand, dan ben je, in de aanloop naar de vredesweek een voorbeeld voor anderen.
  Namaste!

 2. Bernard Cremer schreef:

  Hallo Patrick,
  Gewoon niet ( meer ) kijken.. het toppunt leverde ene van de Pavert met zijn ”kunstenaars” bijdrage… zo”n filmclip, waarin hij B. Nethanyahu laat zeggen, dat deze ‘zoveel mogelijk .. kinderen wil laten doden’. Ovefgenomen en verspreid in de Arabische Wereld..
  Sindsdien is vd Pavert een mede-haatzaaier voor mij, zeker geen mede Vredesactivist. Nou werden tijdens de laatste Gaza actie, Palestijns Arabische kinderen van daaruit in Palestijns Joodse ziekenhuizen behandeld… Maar, het kon allemaal in DWDD.. net als de demo in den Haag, met de spandoek tekst: “Hamas , Hamas, Joden aan het gas”. En de politie stond erbij en keek er naar.. Later : “”Das haben wir nicht gewußt eh we hebbe niks gesien”… O wee, als het woord Joden was vervangen door Turken, Marokkanen, Kurden, Arabieren. Dan was het tijdens die demonstratie al tot heftige rellen gekomen… en nog dagenlang in de NL media gecolporteerd.. Waarom maakte van de Pavert niet ook zo”n clip over de duizenden dode Arabieren in b.v. Jemen ? Met cholera als gevolg vd oorlog…
  En: welke pillen neemt van Nieuwkerk eigenlijk ? Zo een brallend geschreeuw had ik nog nergens op een TV kanaal gezien… Maar ja, zal wel bij het aanprijzen van de boeken, CD’s e.d. komen. Jammer ook, dat er geen rechtstreekse email reactie mogelijkheid bestaat… Maar och, dan worden die toch weer allemaal, zoals bij de NOS en Nieuwsuur, 1Vandaag, Stand.nl etc. verder doorverwezen naar de ”desbetreffende redactie” , spreek Prullebak… Daardoor groeit mijn aversie tegen al zulke NL TV programma’s. Dan zijn toch ARD, ZDF, WDR, NDR, Arte, Canvas e.d. gewoon beter en geven ook soms toe, ernaast te zitten, slordig te zijn geweest, ja zelfs niet echt objectief…Dat zie ik in mijn antwoorden op kijkersreacties. En de directie van WDR nodigt 1 x per jaar kijkers uit life te komen discussiëren over de programmas.
  En ja, dan wordt er echt ook wel eens een programma geschrapt !
  Dat kan dus in NL medialand helemaal niet.. men beroept zich op “de kijkcijfers”. Ook al staan vele TV’s aan, maar niemand kijkt of volgt in elk geval totaal niet. Al te vaak mee gemaakt… En, kritiek komt toch niet aan, dus slikken we maar alles.. behalve toen Stichting WAAR met een rapport kwam en de Tweede Kamer aanbood..

Geef een reactie


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com