Haha! Vriend Erland Galjaard doet jankend ‘n John Ewbankje


Dames en heren! Ronald Molendijk (52) heeft op Instagram (LOL) gereageerd op de recente RTL-kritiek en het doet ons een beetje denken aan de ‘paraplu in de zeikregen‘ die tekstschrijver John Ewbank in zijn eigen hoofd ooit was. Ewbank, man van de zinnen, had destijds wat terechte kritiek op zijn oh zo verschrikkelijke Koningslied gekregen en dat trok meneer niet.

De overeenkomsten met deze Molendijk zijn te opvallend om te negeren.

Beiden zijn met ‘t Gooi vergroeide mannen van middelbare leeftijd, bevriend met hun iets succesvollere soortgenoten (John komt dagelijks bij Marco Borsato over de vloer, Ronald is de BFF van RTL-baasje Erland Galjaard) en beiden hebben ‘muziek’ als op het oog onschuldige kelderhobby.

Iedereen die ze niet bloedserieus neemt heeft echter een groot probleem bij dit slag volk.

Oh ja, en ze uiten zich dus in gammel geformuleerde epistels op social media als ze een keer de wind van voren krijgen. Het literair hoogtepuntje zit bij Ronald overigens verstopt in de staart:

#nietsaantoetevoegen #eigenlijkwelmaardatdoeikniet #lastig

Mooi hè? Lees hier het hele verhaal van de woordkunstenaar in het nauw:

Ik ben geboren en getogen in Rotterdam Zuid, opgegroeid in allesomvattende liefde, met de straat als mijn speelveld. Als iemand mij aanvalt, verbaal of fysiek zegt, schreeuwt, dicteert alles in mij dat ik moet aanvallen, harder, heftiger, terugslaan. Ingesleten gedrag dat op diezelfde Rotterdamse straat er in is gestampt. Ouder, wijzer, heb ik de afgelopen week tijdens de belachelijke aanvallen die er op mijn vriend Erland Galjaard ' in de media ' werden uitgevoerd mijn onderlip kapot gebeten. Kapot gebeten om vooral niet de tegenaanval te lanceren. Bij een aantal van die aanvallen werd als klap op de vuurpijl ook de vriendschap tussen mij en Erland ingezet om hem maar te kunnen raken. Onder de gordel, respectloos en van ieder level van journalistieke integriteit ontdaan. Ik wil en ga niet mee, ik verlaag me niet, ik gooi niet met dezelfde modder, ik onderdruk de wil om uit te halen, om recht te zetten wat recht gezet moet worden. Wat ik wel doe is deze foto posten, zo ziet VRIENDSCHAP eruit. Oprecht, door dik en dun, in donker en het felste licht, twee vrienden! Dank je wel @erland.galjaard voor het simpele feit dat je mijn vriend bent en dat ik jouw vriend mag zijn! #nietsaantoetevoegen #eigenlijkwelmaardatdoeikniet #lastig

A post shared by Ronald Molendijk (@ronaldmolendijk) on


Opmerkingen of tips? WhatsApp ons dan (mailen kan ook).


1 reactie

 1. Als een rots in de branding zal Ronald blijven staan. Rechtop in de wind. Vechten zal hij. Tegen vuur en vlam, met slag en stoot. Niets dat hij niet kan trotseren. Hij omarm de storm en koestert de nacht.
  .
  Waarom zoekt het water het vuur en wat verlangt de zon van de regen? Waarom houdt de schaduw van het licht? Waarom kruipt de zee naar het land en houdt het zand de golven niet tegen? De liefde ziet geen zwart of wit. Ze kent geen dag of nacht. Ze heeft zoveel kracht. Niemand. Niemand kan zich verzetten. Niets kan hun liefde beletten. Dat zijn de wetten van hun bestaan.
  .
  Ronald en Erland 4ever!
  .
  Zonder dollen, dit zijn natuurlijk twee seniele oude mannetjes die goed geholpen door hun verslaving(en) een duchtig end van het padje zijn geraakt. Mensen waar niet van gehouden wordt. Althans, te weinig dat iemand voldoende om hen geeft en ze tot de orde roept. Zijn tekst op Instagram maakt het geheel nog pijnlijker. Zonder ook maar iets van zelfreflectie dit opschrijven. Of – wat ik vermoed – laten opschrijven.
  .
  Mannen met een zekere leeftijd en iets te veel geld. Zij zonder goed zelfbeeld die tevens de dappere strijd tegen de vergankelijkheid in bizar rap tempo aan het verliezen zijn. De facto, dé ingrediënten voor dit hilarische volksvermaak.
  .
  Het circus is in de stad en de laatste wagen trekt door de Dorpstraat. Komt dat zien! Komt dat zien!

Geef een reactie


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers liken dit: