Bel nu mensen! RTL4 blaast Call TV nieuw leven in


Iemand nog iets te zeggen over dat RTL4 niet vernieuwend genoeg / gewoon heel incestueus is? Nou, berg uw geleende argumentjes maar weer op want de zender heeft gisterenavond, in die late RTL Boulevard uitzending die niemand kijkt, een bijna vergeten format nieuw leven ingeblazen: Call TV!

Wie is er niet groot mee geworden. Christine van der Horst die sekswinkel-uitbaters ondervraagt, Jeroen Smits die stomme spelletjes speelt met de mensen thuis en John Williams, toen nog niet benoemd tot de nationale mannenhater, die 27x per uur ‘bel gewoon’ in de camera blèrde. En maar stiltes laten vallen in gespeelde dialoogjes met de kijker (‘Wat zegt u? Nog een keer de opgave laten zien?’)… wat een schoonheid, wat een tijdsbeeld.

Nou, RTL gaat er nu gewoon mee door zo lezen we op Mediacourant. Ze hadden kaartjes voor een of ander tieneridool weg te geven en voor 45 cent per minuut kon er gebeld worden om kans te maken op deze dingen. Komt die prachtige Call TV formulering: ‘ELKE 10e DEELNEMER MAAKT KANS’… ha! Dus: je moet eerst de 10e beller in het rijtje zijn (totaal oncontroleerbaar, soort Snapking truucje eigenlijk), en dan MAAK JE KANS… zoals Mediacourant terecht opmerkt:

“De kans om kans te maken op kaarten voor Horan is 10 procent: elke tiende beller of sms’er maakt immers kans. Maar wat de kans is dat mensen die kans maken op kaarten ook daadwerkelijk de kaarten bemachtigen, is volstrekt onduidelijk. RTL Boulevard heeft namelijk niet laten weten hoeveel mensen het optreden kunnen bijwonen.”

Mooi. Dat Astro TV was al wat maar goed om te zien dat ook Luuk Ikink (deze jongen komt van BNNVARA hè, hij maakte een NIEUWSPROGRAMMA op Radio 1… gewoon even ter info) de minderjarige kijkertjes nu schaamteloos een poot uitdraait. En dan nu, mooi was die tijd:


1 reactie

  1. Ik moest meteen checken welke scribent dit artikel voor zijn / haar rekening kon nemen. Hulde Valerie!

Geef een reactie


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers liken dit: