Nou, gefeliciteerd. Dit is de Piet Römer (Baantjer) brug


Nou ligt Amsterdam voor zover wij weten bezaaid met leuke oude bruggetjes die met een Amsterdams accent ‘karakter’ en ‘authenticiteit’ in je gezicht schreeuwen, maar die waren kennelijk al vergeven. Vandaar dat het de gemeente Amsterdam heeft behaagd onderstaande brug naar Piet Römer, groot acteur en Baatjer-icoon te vernoemen. Waarmee hartelijk gefeliciteerd, meneer Römer…

Kijk eens wat een plaatje:

In feite is het gewoon een belediging natuurlijk, zo’n spuuglelijk ding in Slotervaart in je dode schoot geworpen krijgen. Aan de andere kant is de brug wel lekker bereikbaar voor fans en liefhebbers. Wees a.u.b. wel wat terughoudend met het neerleggen van bloemen, want dit is zoals u ziet een belangrijke verkeersader en we willen niet dat het woon- werkverkeer in dat deel van onze hoofdstad helemaal naar de klote gaat. Fun fact: Het aangrenzende park is een beroemde ontmoetingsplaats binnen bepaalde subculturen, maar die hebben ook altijd erg van Baantjer genoten dus so what.


Opmerkingen of tips? WhatsApp ons dan (mailen kan ook).


Geef een reactie


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com