Om dit berichtje gaat Gerard Joling fakenieuws-site slopen


Vrolijk nieuws zo op de vrijdagochtend: Gerard Joling heeft het aan de stok met een van de eerste Nederlandse FAKE NIEUWS media. Het bestaat, ook in Nederland! Het medium in kwestie schreef dat er een wietplantage op de zolder van Geer was gevonden en dat hij daarom in het gevang is gesmeten. Kan natuurlijk niet zomaar en Joling heeft zijn legertje advocaten al in stelling gebracht.

Wel geinig dat de naam van de bewuste website nergens genoemd wordt, en zelfs het statige nu.nl spreekt van een ‘satirische website’. Welnu: het betreft hier nieuwsbom.nl en hoewel satire een ingewikkeld bericht is, haalden we de kunstvorm niet direct uit het bewuste Gerard Joling artikeltje (inmiddels van de site verwijderd maar we hebben een screenshot):

Lachen toch? Dat ‘satirisch’ stelt Nieuwsbom.nl overigens zelf in de disclaimer. Tamelijk briljant als je gewoon niet-grappige bullshit via Facebook wil pompen voor die Adsense moneys. Wel erg: Gerard werd dus door zijn omgeving aangesproken op dit ‘nieuws’, lees: mensen checken dit daadwerkelijk! We volgen de zaak met interesse.


Opmerkingen of tips? WhatsApp ons dan (mailen kan ook).


Geef een reactie


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com