Boef is miljonair dankzij deze vier leuke BV’tjes


Toen zijn goede vriend Peter van der Vorst op visite was liet Sofiane Boussaadia het al een beetje doorschemeren: binnen afzienbare tijd zou hij miljonair zijn. Goh… ON-NEDERLANDS HE OM DAT ZO TE VERMELDEN??? Dat zeker lieve mensen, maar we kunnen moeilijk zeggen dat het nu als een verrassing komt. Vrijwel het gehele oeuvre van de rapper bestaat namelijk uit lullen over materieel bezit en hoe goed Boef zijn zaken op orde heeft.

De Kamer van Koophandel leert ons dat dit inderdaad blijkt te kloppen, zo zien we dat Boef maar liefst vier BV’s met geinige namen heeft opgericht. Alle vier blijken te herleiden naar bepaalde zakelijke activiteiten waar de artiest eerder over repte in zijn raps. Komen ze:

Je moet je wel kunnen gedragen als een wifey
Je weet niet wat ‘t is nee, ik zie je begrijpt niet, dus
Ik zeg jou hoe het is
Uit: My love

Mooi… ik zeg jou hoe het is. Zie hier die andere kwaliteit van Boef, advies geven. Dit komt ook tot uiting in zijn TORO Invest B.V., ‘organisatie-adviesbureau’. Toro, dat is stier in het Spaans. Die kunnen ook adviseren, zeker wel.

Word niet geil van labels, waarom moet ik op gesprekken komen?
Je ziet ik blaas op nu maak ik me ma trots en ik ga de straat op had welloe in de spaarpot (Niks)
Nu is het Thailand en ik blow een paar kop
Uit: Littekens

Maar dat was toen. De spaarpot van Boef is thans goed gevuld en heet Golden BWA B.V., ‘Financiële Holding’. BWA staat hier voor Best Wel Aardig… geen woord aan gelogen inderdaad.

Beter doen de mannen iets, aye
Ik rij niet in een fucking lease, nee
Al m’n niggas zijn op cheese, aye
Uit: Santa Boma

Dat kan kloppen, maar zijn eigen lease activiteiten heeft Boef wel in een mooie BV gestopt: Paper Goals B.V., ‘Lease van niet-financiële immateriële activa’ heet dat dan.

Ik maak het af of ik maak het op
Hoe ze likt aan mijn banaan, maakt me apetrots
Uit: Habiba

Juist, Boef maakt het af. Zijn teksten, zijn clippies, alles… als een maker. Dit gebeurt in Motam Plus B.V., ‘Schrijven en overige scheppende kunst’. Waarom deze divisie Motam Plus heet is ons een raadsel. Zal wel een afkorting zijn maar het klinkt als een producent van lelijke tuinstoelen… oh nee dat is rotan.

Maar effe serieus: al die geinige nevenhobby’s mogen toch ook gewoon met z’n allen in het muziekmaak-bv’tje? Wat is dit voor een vage wildgroei? Heeft Sofiane soms een crush op de KvK loketmevrouw ofzo? ‘Hai Boef, kom je weer een onderneming registreren?’ ‘ZEKER, je weet toch???’… zoiets? Hoe dan ook gefeliciteerd met je geld en we zijn niet jaloers hoor! x


Geef een reactie


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com