Breaking! Maar liefst 3 mensen boos om ‘politiek incorrecte’ gaapserie De Luizenmoeder


Dat we het even weten: De Luizenmoeder, de nieuwe gezinskomedie van de AVROTROS die zich afspeelt op een basisschool, is heel erg politiek incorrect. Recensent Angela de Jong (AD) vorige week:

“Maar ster van de serie is Ank, de juffrouw from hell van groep drie, die gewoon alles zegt waar progressief en politiek correct Nederland van op tilt slaat.”

Actrice Ilse Warringa vandaag in De Stentor (AD):

“Het is heerlijk om juf Ank te spelen. Om alles hardop te kunnen zeggen waar politiek correct Nederland van op tilt slaat.”

U ziet: Ilse Warringa schaamt zich niet een mening te formuleren op basis van een opiniestuk in de krant. Chapeau! Al ging haar favoriet Angela nog een stapje verder:

“Een comedy waar Sylvana Simons rode vlekken van krijgt en types als Sunny Bergman het apezuur, kan dat nog anno 2018 bij de publieke omroep? Ja, (…) De Luizenmoeder is verreweg het grappigste dat in jaren op de tv te zien is geweest.”

Wel ja betrek die twee leipo’s er nog even bij, dan weet je zeker dat doodgewoon Nederland het gaat vreten. Een beetje opzichtig is het wel, dat gehengel naar het labeltje ‘politiek incorrect’. Zeker als het hier een poepflauwe moederkomedie betreft vol knotsgekke scenes die als we Twitter moeten geloven vooral ‘herkenbaar’ pogen te zijn (god zegene de kinderlozen). Vinexwijken vol sloegen al ‘ohhh’ stamelend de handjes voor de mond toen juf Ank een spleetogen mop tapte, een zwarte vader voor schoonmaker aanzag en tijdens de luizencontrole iets mild ludieks over een kind met hoofddoekje babbelde (‘Jij hebt alvast voorzorgsmaatregelen genomen’). Ze zeggen het gewoon! De politieke incorrectheid!

Nou mensen, we hebben effe gekeken en vonden maar liefst 3 (1, 2, 3) mensen die zich op Twitter roerden over racisme n.a.v. van deze gezapige Sara Kroos-grofheid. Geen rode vlekken, geen apezuur, Sunny en Sylvana hadden wel iets beters te doen dan hier iets van te vinden (en dat zegt wat).

Maar. Wat leert deze intens sneue ‘dit zullen ZE wel heel erg vinden!!!’-reflex ons nu eigenlijk? Dat we nog steeds geen idee hebben en al op voorhand doodsbang zijn iets verkeerds te zeggen. Zelfs als het niet grof, niet politiek incorrect en niet grappig is. Zonde.


Opmerkingen of tips? WhatsApp ons dan (mailen kan ook).


1 reactie

  1. Ronald schreef:

    Haha. Iets met spijker kop. Wat een softe kutserie.

Geef een reactie


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers liken dit: