Op deze mistroostige klomp beton komt Utopia 2


Hou op met ons hoor, Utopia gaat door! Omdat de huur van de locatie waar deze geestdodende treurnis wordt opgenomen afloopt, was er even sprake van dat de realityserie zou stoppen. Maar niet getreurd lief slash braindead Nederland, ze gaan toch lekker door! En ome John heeft besloten het dit keer wèl in een keer goed te doen.

Wat namelijk weinig mensen weten is dat Utopia in eerste instantie als een soort barbaars overlevingsexperiment bedoeld was, waar een handjevol realitygekkies moesten overleven met NIKS. Geen water, geen elektra, geen dak boven hun iets te grote hoofd… succes verzekerd want dat wordt knokken, janken, kippen slachten, het recht van de sterkste zou gelden. Na precies twee afleveringen waren we het alweer zat want die clowns hadden zelfs een MacBook met internet tot hun beschikking in die godvergeten loods die Talpa had laten bouwen door lokale arbeiders.

Dat moet John de Mol zelf ook een beetje jammer gevonden hebben. In 2013 tijdens een rondleiding voor de pers:

Mogen de Utopianen de kippen en koeien slachten?
“Ja. De kippen mogen ze zelf slachten. Als ze een koe willen slachten dan zullen ze dat moeten láten doen.”

Nou, niets van dat alles hoor. Op dag twee werd er al sushi bezorgd weetjewel.

Gelukkig wordt in Utopia 2 alles anders:

De nieuwe inwoners van Utopia 2 beginnen van voren af aan. In de eerste versie stond een lege loods met basisvoorzieningen op het terrein, maar de nieuwe bewoners moeten hun eigen onderkomen bouwen.

Op het terrein ligt alleen een oude telefoon met 25 euro beltegoed, 250 euro cash en een paar planken voor de eerste dagen. Daarmee moeten de bewoners een eigen samenleving opbouwen, met eigen regels en machtsverhoudingen.

Hoopvol! Maar het kan nog beter, zo lezen we over de nieuwe locatie iets op de site van de gemeente Laren, waar ze om onverklaarbare redenen zo inten$ enthousiast over Talpa zijn dat ze er een natuurgebied in wording voor opofferen:

In goed overleg met de Stuurgroep Crailo is dichtbij de oude plek een nieuwe locatie gevonden waar Utopia een doorstart gaat maken. Ook deze plek bevindt zich op Larens grondgebied. (…) De verhuurde locatie ligt op het terrein dat straks wordt overgedragen aan Goois Natuurreservaat (GNR) als nieuw natuurgebied.

We hebben het even opgezocht en kunnen u melden dat het gaat om onderstaand stukje braakliggend terrein achter de huidige Utopia loods, ingeklemd tussen twee natuurgebieden van GNR, namelijk de Bussummerheide en de Westerheide.

Tja. Best betonnig hè? Als we het goed zien lag hier vroeger een parkeerplaats van de legerbasis die hier gevestigd was. Zal nog niet meevallen om een tent op te zetten in dat beton… desondanks enorm veel succes realityboys en girls! Wij gaan (toch maar weer) kijken.


Opmerkingen of tips? WhatsApp ons dan (mailen kan ook).


Geef een reactie


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com