Geen boete voor bn’ert na ‘sorry’ voor overtreding


Iedereen heeft de beelden wel eens gezien, bewust of onbewust: een bekende Nederlander die (meestal in een Land Rover) rondrijdt en ondertussen in de camera babbelt. Tel daar nog eens de vloggende prominenten bij op (Lil’ Kleine, Boef, Famke spreek uit Femke Louise) en je weet: het aantal bn’ers dat aan de dood ontsnapte is gigantisch in dit land. Levensgevaarlijke capriolen.

Gelukkig gaat dat nu veranderen want de politiek is wakker, zo lezen we in het Parool (Blendle). De SP wil vloggende beroemdheden zelfs het gevang in smijten:

Als het aan de SP ligt, gaat de politie actief op zoek naar BN’ers die video’s achter het stuur maken. “Die mensen hebben een groot bereik. Dan moet je met ze in gesprek over hoe stom het is dat ze dit doen,” zegt partijwoordvoerder Cem Lacin.

Nou, de socialisten kunnen tevreden zijn want het OM zit er bovenop. Alleen is er vooralsnog geen beginnersrijbewijs van een of andere rapper afgepakt, want justitie maakt liever deals met deze mensen:

Volgens verkeersofficier Damen houdt het Openbaar Ministerie sociale media al in de gaten. “Laatst heb ik een gesprek gehad met een bekend persoon die gevaarlijk rijgedrag had gefilmd. Ik heb een deal met hem gemaakt dat hij niet vervolgd zou worden, mits hij in een video zou vertellen hoe ontzettend stom het was wat hij had gedaan. Dat is voor ons uiteindelijk zinvoller dan hem een boete geven.”

NOU DAAR MOETEN WIJ, DE GEWONE MENSEN EENS OM KOMEN! Nu willen we eigenlijk wel weten wie dit was. Wie is door het OM benaderd en heeft een excuusvlogje gemaakt om onder een prent uit te komen??? Voorlopige gok: Bertje van Leeuwen.


Opmerkingen of tips? WhatsApp ons dan (mailen kan ook).


Geef een reactie


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com